دکتر پیام آزاده متخصص رادیوتراپی انکولوژی
  • صفحه اصلی
  • دانستنی های سرطان
    • درمان
    • تغذیه و سرطان
    • سرطان پستان
  • درباره دکتر
  • مجوز مرکز
  • آرشیو
  • ارتباط با ما
  • اخبار
  • جستجو
  • منو منو
قبلیبعدی
1234

دکتر پیام آزاده

متخصص رادیوتراپی انکولوژی
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

ارتباط با مادرباره دکتر

سرطان پایان زندگی نیست قابل پیشگیری است با خود مراقبتی و امید در مراحل اولیه درمان پذیر تر است

دکتر پیام آزاده دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به پیشرفت علم پزشکی در حوزه انکولوژی و ایمونوتراپی، گفت: مرگ سرطان را تا یک دهه آینده می توان از همین حالا پیش بینی کرد.

مرگ «سرطان» تا یک دهه آینده اتفاق خواهد افتاد

درمان سرطان های ریه و کبد و…، نیز به خوبی پیشرفت کرده و امروز باید گفت که سرطان ها بزودی علاج پذیر خواهند شد.
آزاده ادامه داد: پیشرفت های علم پزشکی در جهان نشان داده است که می توان امیدوار بود ظرف یک دهه آینده شاهد مرگ «سرطان» باشیم.

دکتر پیام آزاده  بیان کرد: اگر سرطان سینه در مراحل ابتدایی کشف شود، بیمار می‌تواند زندگی عادی داشته باشد و به درمان‌های سنگین‌تر مانند شیمی‌درمانی و رادیوتراپی (پرتودرمانی) نیاز نداشته و حتی سینه‌ها و تخمدان‌ها هم حفظ می‌شوند

آزاده در توضیح این موضوع گفت: این به آن معناست که سلول‌های توموری که هدفمند و هوشمند، ایمنی بدن را به گروگان گرفته و حتی آنها را سرباز خودشان می‌کنند را با این روش درمانی می‌شکنیم و علاوه بر آن حلقه محافظ سرطان را که توسط ایمنی بدن به وجود آمده را نیز فعال می‌کنیم.

آزاده ادامه داد: اما ایمنوتراپی، درمان هدفمند است و تنها به سراغ سلول‌های سرطانی می‌رود و دیگر فرد در این روش دچار مشکلات جانبی نمی‌شود و می‌توان در تعریف آن گفت یک دنیای دیگر در برابر درمان سرطان ایجاد می‌کند و جهشی بزرگ در درمان سرطان است.

آزاده در توضیح درمان هدفمند سرطان خاطرنشان کرد: وقتی بیمار سرطانی شیمی‌درمانی می‌شود، همه سلول‌های بدن هدف قرار می‌گیرند. موهای فرد می‌ریزد و بدن وی زخم می‌شود. از سوی دیگر دستگاه گوارش وی به‌هم می‌ریزد و در واقع قسمت خاصی در درمان دنبال نمی‌شود و همه قسمت‌های بدن را هدف قرار می‌دهد.

دکتر پیام آزاده  : سرطان‌های شایع در ایران همچون سرطان معده و سینه از دیگر محورهای علمی مورد بحث در این کنگره خواهد بود و باید توجه داشت که این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ چراکه روند سرطان در ایران همچون بسیاری از کشورها به دلیل افزایش سالمندی رو به گسترش است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه روند ابتلا به سرطان در کشور به دلیل افزایش سالمندی رو به گسترش است، گفت: سال گذشته ۳۰۰۰ میلیارد تومان هزینه درمان سرطان در کشور شد.

متخصص سرطان، ایمونو تراپی را شیوه درمانی پیشرفته برای درمان سرطان های لاعلاج اعلام کرد و گفت: چشم انداز روشنی برای درمان سرطان های پیشرفته ایی مانند کلیه، کبد، ریه و ملانوم است.

آزاده ادامه داد: ایمونوتراپی سبب از بین رفتن سلول های سرطانی بدون آسیب به سایر نقاط بدن می شود و در این شرایط رادیوتراپی و شیمی درمانی هم کارایی بیشتری خواهند داشت.

ایمونوترابی چشم اندازی روشن برای درمان سرطان های لاعلاج/ ۹۰ درصد بیماران سرطان ریه سیگاری هستند

دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین همایش سالانه کلینیکال آنکولوژی ایران با بیان اینکه این آمار جدیدترین آمار بوده و پیش از این اعلام نشده است، گفت: 46 درصد از مبتلایان زنان و 54 درصد مردان بوده‌اند همچنین شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت، سرطان پستان، پروستات، پوست، معده و روده است.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: شایع‌ترین سرطان در مردان معده و در زنان سرطان سینه است همچنین سرطان دستگاه گوارش به ویژه معده بالاترین آمار مرگ و میر را داشته است که این آمار در حد دنیا و حتی کمتر از برخی از کشورها است.

دکتر آزاده سیگار را مهمترین عامل ابتلا به سرطان ها اعلام کرد و گفت: کشنده ترین وسیله ای است که به دست انسان ساخته شده، دخانیات است.

آزاده ادامه داد: که مردم آلودگی هوا و پارازیت به عنوان عامل ابتلا به سرطان ها می دانند و از این موضوع نگران هستند اما مهمترین عامل ابتلا به این بیماری ها دخانیات است که از آن غافل هستند.

وی گفت: که فرد سیگاری هم خودش و هم خانواده و اطرافیان خود را در معرض ابتلا به سرطان ها قرار می دهد.
وی با اشاره به اینکه برخی از سرطان ها براثر مصرف سیگار بروز پیدا می کنند، گفت: ۹۰ درصد بیماران سرطان ریه، سیگاری هستند.

استفاده نکردن سیگار و قلیان، مقابله با چاقی، استفاده از رژیم غذایی سالم و ورزش کردن را از عوامل جلوگیری از ابتلا به سرطان ها است.

۵۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند،

تربیت نیرو‌های متخصص در حوزه سرطان و واردات دستگاه‌های رادیوتراپی مدرن و همچنین تقویت این تجهیزات در سراسر کشور از موضوعات بسیار مهم و ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد چراکه از لحاظ امکانات رادیوتراپی تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.

باید به سمت عدالت در حوزه تشخیص و درمان سرطان حرکت کنیم

دبیر علمی سومین کنگره بین المللی آنکولوژی گفت: سرطان ریه به دلیل افزایش مصرف دخانیات رو به افزایش است به گونه ای که طبق آمارها 90 درصد مبتلایان به سرطان ریه سیگاری هستند.

90 درصد مبتلایان به سرطان ریه سیگاری هستند

آزاده  با بیان اینکه سرطان سینه بیشترین هزینه درمان را در زنان دارد، اظهار داشت: روند سرطان در کشور رو به افزایش است و پیری جمعیت می تواند یکی از عوامل مهم این مساله باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: سرطان های ریه به دلیل افزایش مصرف دخانیات، روده به علت چاقی و تغذیه نادرست نیز از دیگر سرطان های شایع در کشور است.
به گفته آزاده، شایعترین و کشنده ترین سرطان در مردان، سرطان معده و شایعترین سرطان در زنان در ایران سرطان سینه است که روند رو به افزایش سن در بروز این نوع سرطان ها نقش بسزایی داشته است.
وی افزود: رادیوتراپی از روش های جدید در درمان سرطان است و امیدواریم وزارت بهداشت تجهیزات رادیوتراپی را در دسترس مراکز درمانی قرار دهد.

وی ادامه داد: افزایش وزن، چاقی، دخانیات و کم تحرکی از فاکتورهای خطر ابتلا به این بیماری است. متاسفانه ۳۵ درصد از ایرانیان تحرک کافی را ندارند. روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی در ۵ روز از هفته، می تواند تا ۴۰ درصد از بروز سرطان جلوگیری کند.

آزاده اظهار کرد: توصیه می کنم زنان خود معاینه بالینی را یاد بگیرند و هر سه ماه یکبار به پزشک نیز مراجعه کنند. اکثر خانم ها در سینه هایشان توده هایی دارند که خوش خیم هستند، تغییر سایز این توده ها و همچنین چسبندگی آنها میزان خطرناک بودن آن را مشخص می کند.

وی افزود: مهمترین عامل برای کمتر شدن مرگ و میر ناشی از سرطان، آگاهی عمومی است. تشخیص زودهنگام بسیار اهمیت دارد و اگر این توده زیر ۲ سانتیمتر کشف شود، کاملا قابل درمان است.

اگر با روش‌های غربالگری یا معاینه توسط خود زنان، غده سرطانی زودتر پیدا شود، با جراحی، شیمی‌درمانی‌های جدی، پرتودرمانی و هورمون‌درمانی، در اکثر موارد با حفظ پستان خوب می‌شوند. در مراحل انتهایی یعنی اگر بیماری به نقاط دیگر هم سرایت کرده باشد، با پیشرفت علم بیماری کنترل می‌شود و امکان حفظ بقا برای سالیان سال وجود دارد. به همین دلیل وضعیت سرطان پستان خصوصاً در چند سال اخیر در کشور خیلی خوب شده است و عمر متوسط بیماران سرطان پستان نسبت به سایر سرطان‌ها بیشتر است.

سرطان پستان

یکی از بزرگ‌ترین تحقیقات دانشمندان جهان که در نیم قرن اخیر صورت گرفته است حاکی است که مصرف دوز پایین آسپیرین باعث کاهش سرطان در بدن می‌شود و سرطان‌های دستگاه گوارش، مری، معده، لوزالمعده، سینه، روده را تا میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

وی اظهار کرد: در این تحقیقات نشان داده شده است که مصرف دوز پایین قرص آسپیرین از ابتلا به سرطان روده ۴۰ درصد، ۳۵ درصد سرطان معده و ۵۰ درصد نیز سرطان مری را کاهش می‌دهد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در این مطالعات نشان داده شده است که افرادی که در معرض فاکتورهای خطر، کم تحرک، سبک زندگی مدرن غربی دارند با مصرف قرص آسپیرین بچه می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری نمایند.

دکتر آزاده درخصوص قرص آسپیرین گفت:

پر تلفات ترین سرطان در تمام دنیا سرطان ریه است که علت اصلی آن نیز سیگار است اما طبق تحقیقات غذاهای حاوی سبزی و میوه خام و تازه در پیش گیری از این سرطان موثر است، جالب این که تغییر عادت های غذایی در سیگاری ها چه اقدام به ترک آن کنند و چه نکنند در کاهش ابتلای آن ها به سرطان ریه موثر بوده است. در مورد سرطان سینه که شایع ترین سرطان زنان در جهان است، باید گفت عادت های غذایی در دهه اول زندگی تاثیر مستقیمی در ابتلای آن ها به سرطان سینه دارد به عبارتی زنانی که در دهه اول زندگی شان میوه و سبزیجات به میزان کافی خورده اند و رژیم غذایی صحیحی داشته اند 2 تا 3 برابر کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند.در مورد سرطان پروستات که شایع ترین سرطان مردان است باید گفت چربی های حیوانی با افزایش خطر سرطان پروستات در آقایان همراه است، تنها سرطانی که مواد غذایی پیش گیری کننده از آن مشخص شده، سرطان پروستات است که شامل سویا، سبزیجات و ماده لیکوپن که در گوجه فرنگی، توت فرنگی و هندوانه وجود دارد می باشند.سرطان روده که چهارمین سرطان شایع دنیاست قابل پیش گیری است و 70 درصد آمار سرطان روده را می توان با تغییرات در سبک زندگی و شیوه تغذیه کاهش داد. کاهش وزن، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب، رژیم غذایی حاوی سبزیجات و فیبر و کاهش مصرف گوشت قرمز فرآوری شده از مهم ترین راهکارهایی است که برای کاهش آمار سرطان روده می توان پیشنهاد کرد.

دکتر آزاده در مورد شایع ترین سرطان ها و ارتباط تغذیه با بروز آن ها توضیح می دهد

خوب است همین جا بگوییم که هر بیماری حق دارد دقیقا اطلاعات بیماری و درمانش را از تیم پزشکی خود بخواهد. بیمار سرطانی باید اطلاعات کاملی در این باره داشته باشد تا در نیمه راه خسته و افسرده نشود. بیمار باید نسبت به عوارض درمانی خودآگاه باشد تا به اشتباه نیفتد و هر مشکل جسمی را به پای سرطان نگذارد. متاسفانه این موضوع چندان رواج ندارد و ما باید اطلاع رسانی کنیم تا بیماران به این حق خود واقف شوند.

هیچ ۲ بیمار سرطانی را نمی توان با هم مقایسه کرد.درباره تفاوت اصلی مقابله با سرطان با سایر بیماری ها می گوید: تنوع سرطان ها، کشف سرطان در مراحل مختلف و تنوع درمان ها باعث می شود یک درمان خاص برای یک بیمار سرطانی طراحی شود که شبیه هیچ بیمار سرطانی دیگری نیست. عوارض سرطان نیز در بیماران مبتلا به یک سرطان متفاوت است
قبلیبعدی

چرا تشخیص زودهنگام مهم است ؟

سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون ها مورد در جهان رخ می دهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، تومور در مراحل اولیه و محدود بوده، در نتیجه درمان آن آسان تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است. در حال حاضر بطور کلی تعداد افرادی که از سرطان فوت می کنند نسبت به سه دهه پیش کاهش یافته است. نیمی از افرادی که امروز با تشخیص سرطان تحت درمان هستند، پنج سال زنده خواهند بود و بیش از 40 درصد بعد از ده سال هنوز زندگی می کنند. متوسط میزان بقای ده ساله برای سرطان دو برابر 30 سال گذشته شده است. مهمترین دلیل بهبود در بقای بیماران ،عاوه بر درمان های موثرتری که پیدا شده است ،افزایش آگاهی مردم و ارتقای روش های تشخیص زودهنگام است. حتی برای کسانی که بقای کلی سرطان در آنها ضعیف است، شانس زنده ماندن در زمان تشخیص زودتر، بیشتر خواهد بود. دو جزء اصلی در برنامه تشخیص زودرس سرطان وجود دارد: یکی آموزش و ترویج تشخیص زودرس و دیگری، انجام غربالگری.

  • سرطان چیست ؟

    سرطان یک بیماری در سلول‌های بدن است. سلول‌ها اساس و ساختار بدن محسوب می‌شوند. بدن ما برای کمک به رشد، جایگزینی سلول‌های مرده و یا بهبودی سلول‌های آسیب‌دیدۀ بعد از جراحت سلول‌های جدیدی را می‌سازد.

  • علائم سرطان

    اغلب در مراحل اولیه سرطان عایمی وجود دارد که توجه به آنها به ویژه در افرادی که سابقه فردی یا خانوادگی سرطان دارند، به تشخیص زودهنگام سرطان کمک می کند .

  • سرطان و باورهای نادرست

    هر اندازه که موضوعی در نزد مردم ناشناخته باشد، تلقی جادویی و رمزآلود بودن آن بیشتر خواهد شد. سرطان یکی از این موضوعات است. باورهای نادرست تنها یک تلقی نادرست نیستند که در ذهن انسان ها بمانند بلکه بر جهت گیری آنها در زندگی اثر می گذارند. در موضوع سلامت این جهت گیری های نادرست از آن جهت مهم می شوند که بر مهم ترین موضوع زندگی یعنی بودن یا نبودن تاثیرگذارند بنابراین لزوم تغییر این باورهای نادرست اساسی تر از هر باور نادرست دیگری است.

تازه ها

واکسن پیشگیری سرطان

پیشگیری از سرطان

16 دی 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/واکسن-پیشگیری-سرطان.jpg 300 300 golnaz zaeri http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png golnaz zaeri2023-01-06 19:05:082023-01-06 19:10:31پیشگیری از سرطان

استفاده از تغذیه سالم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

11 دی 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/تغذیه-و-سرطان.jpg 300 300 golnaz zaeri http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png golnaz zaeri2023-01-01 20:48:042023-01-01 21:00:05استفاده از تغذیه سالم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
غربالگری سرطان کولورکتال

غربالگری سرطان کولورکتال

2 دی 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/سرطان-کولورکتال.jpg 810 810 golnaz zaeri http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png golnaz zaeri2022-12-23 08:27:352022-12-23 14:46:27غربالگری سرطان کولورکتال

چگونه میزان ابتلا به سرطان را کاهش دهیم ؟

15 آذر 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/کاهش-سرطان.jpeg 1080 1080 golnaz zaeri http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png golnaz zaeri2022-12-06 08:15:522022-12-14 11:00:31چگونه میزان ابتلا به سرطان را کاهش دهیم ؟
درمان سرطان

بهره‌برداری از مرکز جامع درمان سرطان برکت به‌زودی

3 آذر 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-2.jpg 300 450 golnaz zaeri http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png golnaz zaeri2022-11-24 17:03:162022-11-24 17:05:48بهره‌برداری از مرکز جامع درمان سرطان برکت به‌زودی

کدام سرطان‌ها در آمریکا افزایش و کدام کاهش یافته است؟

14 آبان 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/سرطان-5.jpg 759 764 g.zaeri@gmail.com http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png g.zaeri@gmail.com2022-11-05 14:57:172022-11-05 14:59:05کدام سرطان‌ها در آمریکا افزایش و کدام کاهش یافته است؟
ورزش شیمی درمانی

ورزش سرطان، چرا مبتلایان به سرطان باید ورزش کنند؟

7 آبان 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/ورزش.jpg 1080 1080 g.zaeri@gmail.com http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png g.zaeri@gmail.com2022-10-29 15:50:312022-10-29 16:04:02ورزش سرطان، چرا مبتلایان به سرطان باید ورزش کنند؟

چرا مصرف سیگار الکترونیکی باعث ابتلا به سرطان ریه می‌شود؟

28 شهریور 1401
https://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/سرطان-ریه.jpeg 1080 1080 g.zaeri@gmail.com http://drpayamazadeh.com/wp-content/uploads/دکتر-پیام-آزاده-3-1.png g.zaeri@gmail.com2022-09-19 12:53:032022-09-19 12:53:06چرا مصرف سیگار الکترونیکی باعث ابتلا به سرطان ریه می‌شود؟
قبلیبعدی
رفتن به بالا