هستم و خواهم بود

هدف اصلی روز جهانی سرطان افزایش آگاهی و کاهش بیماری و مرگ است. چهارم فوریه (۱۶ بهمن) روز جهانی سرطان معرفی شده است تا همه افراد بتوانند حمایت جمعی خود را در این زمینه نشان دهند. بیش از ۱۰۰ کشور به‌طور فعال در فعالیت‌های روز جهانی سرطان شرکت می‌کنند.

اپیدمی جهانی سرطان گسترده و رو به افزایش است.  در حال حاضر سالانه ۸.۲ میلیون نفر (بین ۳۰ تا ۶۹ سال) در سراسر جهان به دلیل ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند که ۴ میلیون نفر از این تعداد با مرگ زودرس مواجه می‌شوند. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تعداد مرگ‌های ناشی از سرطان سالانه افزایش می‌یابد و تا سال ۲۰۳۰ به ۱۳ میلیون نفر خواهد رسید. اگر و فقط اگر انسان تصمیم بگیرد منابع بیشتری را برای تشخیص و درمان به‌موقع بیماری اختصاص دهد، سالانه جان ۳.۷ میلیون نفر می‌تواند نجات پیدا کند.

البته لازم به ذکر است که طبق آمارهای  Cancer Research UK (موسسه خیریه تحقیق و آگاهی از سرطان در انگلستان)، بقای سرطان در انگلیس در ۴۰ سال گذشته دو برابر شده است.

برای افزایش آگاهی درباره بیماری و تدوین راهبردهای عملی مقابله با سرطان، باید اقدامات فوری انجام شود. اختلاف جهانی در دسترسی به پیشگیری، درمان و مراقبت‌های بهداشتی به‌طور تصاعدی در حال افزایش است. موضوع روز جهانی سرطان در سال ۲۰۲۱ «من هستم و خواهم بود» است.

تحقیقات سرطان عامل اصلی پیشرفت در پیشگیری و راهبردهای درمانی است که بر بیماران سرطانی آینده تاثیر بسزایی دارد