پیشگیری از سرطان؛ فعالیت بدنی

از اول هفته بعد پیاده روی را آغاز خواهم کرد، من واقعًاً دوست دارم ورزش کنم اما کلاس ورزشی خوبی پیدا نمی کنم . بسیاری از ما با گفتن این سخنان و امروز و فردا کردن، ورزش کردن را به تعویق می اندازیم اما دیر یا زود بی تحرکی برای ما مشکل ساز خواهد شد. حتی اگر هیچ عامل خطرزای دیگری در ما وجود نداشته باشد، بی تحرکی به میزان بسیار زیادی نه تنها احتمال ابتلاي به سرطان را در ما افزایش خواهد داد بلکه این موضوع در دیگر بیماری ها همچون بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و اضافه وزن نیز صادق است. بی تحرکی نتیجه ای جز نیاز بیشتر به دارو ،بستری در بیمارستان و البته ملاقات بیشتر با پزشك نخواهد داشت. با وجود تمامی خطراتی که بیان شد، بیشتر مردم کشورمان کمتر از میزان مورد نیاز ورزش می کنند .با توجه به آمار منتشر شده ،35 درصد افراد 64-15 ساله کشور در اوقات فراغت خویش به هیچ وجه فعالیت فیزیکی انجام نمی دهند.

خوشبختانه، تحقیقات نشان داده است که سی دقیقه فعالیت ورزشی متوسط )طوری که تنفس و ضربان قلب افزایش یابد اما بتوانید با همراه خود صحبت کنید( در بیشتر روز های هفته و ترجیحاً 7 روز هفته می تواند باعث حفظ سلامتی بدن وکاهش خطر ابتلا به سرطان شود. در عین حال تحرك متناسب با شرایط و وضعیت بیماران در بهبود وضعیت روحي و افزایش مقاومت بدني این بیماران مؤثر است همچنین به افزایش طول عمر این بیماران کمك خواهد کرد .

فعالیت بدنی مناسب چه اثراتی دارد؟

افرادی که از نظر جسمی فعال اند، نسبت به افراد بی تحرك زندگی طولانی تری دارند و نه تنها خطر سرطان در آنها پایین تر است بلکه در معرض خطر پایین تری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها و وضعیت های غیر عادی دیگر نیز قرار دارند از جمله:

اضافه وزن و چاقی

سکته مغزی

دیابت

فشار خون بالا

آرتروز

پوکی استخوان

علاوه بر آن، فعالیت منظم بدنی با کنترل وزن، افزایش سطح انرژی و کاهش استرس، سبب بهبود خلق و عزت نفس در افراد می گردد. شواهد علمی نشان می دهد که فعاليت بدني منظم حتی بعد از سال ها غيرفعال بودن، می تواند خطر مرگ و مير را کاهش دهد. نکته مهم این است که فعاليت لزوماً نباید شدید باشد .برای مثال، پیاده روی تند برای حداقل 30 دقیقه در روز مزایای مهمی را برای سلامت به همراه دارد، از جمله کاهش خطر مرگ زودرس، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان روده بزرگ.

فعالیت بدنی چگونه بر بدن تاثیر می گذارد؟

فعالیت منظم بدنی، خطر سرطان را به روش های مختلف کاهش می دهد، از جمله:

تنظیم وزن بدن

کاهش عوامل التهابی

تنظیم سطح هورمون ها

تنظیم کارکرد انسولین

تقویت دستگاه ایمنی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *