دخانیات مهمترین عامل شیوع سرطان مثانه میان مردان ایرانی
در ایران سرطان پروستات شیوع کمتری نسبت به اروپا و آمریکا دارد، در این کشورها سرطان پروستات چهارمین عامل بیماری و دومین عامل منجر به مرگ است اما در کشور ما سرطان مثانه شیوع بیشتری دارد که علت عمده آن مصرف دخانیات و مواد مخدر است.
مردان نسبت به زنان توجه کمتری به بیماریهای خود دارند، تصریح کرد: عوامل متعددی برای این کم توجهی وجود دارد اما همین روند کم توجهی باز هم در ایران بیشتر از سایر نقاط جهان است و مردان ایرانی توجهی به مراتب کمتر به سلامتی خود دارند. مردان در زمان بیماری وقتی به پزشک مراجعه میکنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد و این هم وجه تمایزی است که سبب میشود با بیماریها در شرایط پیشرفته مواجه شویم که کمتر بتوان کار درمانی قطعی برای بیماران انجام داد. اکنون در ایران شاهدیم که بسیاری از مردان به واسطه همسر، دختر و بستگان خود به مراکز درمانی مراجعه میکنند و مردان همیشه نقش انکار کننده بیماری را دارند.
کسانی که در خانواده این بیمار سرطان پروستات را داشته باشند احتمال ابتلای خودشان هم افزایش مییابد؛ بنابراین اگر توصیه میکنیم انسانهای معمولی بعد از ۵۰ سالگی برای چکاپ سرطان پروستات اقدام کنند، افرادی که سابقه بروز پروستات در برادر، پدر، عمو و… را دارند باید از سن ۴۰ سال به بالا برای چکاپ مراجعه کنند.